6 Şubat 2011 Pazar

REVA İŞKEMBECİSİ VE LOKANTASI - ÇAYYOLU

Bilmiyorum herkeste var mıdır ama ben yeni bir yer açıldığı zaman mutlaka oraya gitmeli, yemeklerini tatmalı ve benzer türde hizmet veren diğer yerlerle kıyaslamalıyım. İşte Reva Lokantası'na da bu sebeplerden ötürü gittim. Gittiğim yerlerin müdavimi olmayı severim çünkü eğer müdavimi olmuşsam demek ki bir şeyler beni oraya çekiyor; beğendiğim, yemekten zevk aldığım bir şeyler var. Reva Lokantası'na da müdavimi olurum ümidiyle gittim ama hayal kırıklığıyla geri döndüm. Diğer sıradan kebapçılardan ne çok iyiydi ne de çok kötü. Benim için sıradan bir kebapçıdan farksızdı.
İlk başta ikram olarak güzel bir salata geliyor. Salata gerçekten lezzetli. Malzemesi bol. Zeytinden mısıra bir salatada olması gereken her şey var. Belki de hayal kırıklığımı yaratan bu salata. Salata güzel olunca kim bilir kebaplar nasıldır diye iyiden iyiye beklentiye giriyorsunuz. Böyle bir salatanın ikram olarak sunulması da güzel.


Salatanın ardından çok beklemeden Lahmacun ve Adana Kebap geliyor. Lahmacun ince ama bir şeyler eksik gibi özellikli akılda kalır bir yanı yok. Tek aklımda kalan yanı yağlı olması. Fiyatı 4 TL.


 Lahmacundan sonra Adana Kebabın tadına bakıyorum. Kötü değil; yağı lahmacuna göre az, eti lezzetli. Fakat aman aman bir tadı yok. Herhangi bir kebabçıya da gitsem aynı lezzette bir Adana yiyebilirmişim gibime geliyor üstelik yanında gelen bulgur pilavı da lezzetsiz. Fiyatı 10 TL. Sanırım ben biraz daha unutulmaz bir lahmacun ve adana kebap yemek istiyordum bundan dolayı hayal kırıklığı yarattı.


P.S. 24 saat açık olması  bir çok bar, gece kulubü olan Çayyolu için büyük avantaj. Reva Lokantası geniş bir çorba menüsüne sahip bu yönüyle de gece yarısı eğlenceden çıkanların uğrak yeri olabilir. Menüdeki diğer fiyatlar ise şöyle;
Çorbalar 6 - 12 TL
Salatalar 5 - 8 TL
Kebaplar 9 - 19 TL
Pideler 7 - 10 TL
Tatlılar 6 - 7 TL

2 yorum:

  1. Reva işkembecisinde bende gittim ,

    Kebaplardan ziyade kesinlikle çorbaları 10/10 numara

    Zaten adı üstünde işkembecisi kebabın kalitesinin kebepçılarla eşleşmesine gerek yok ustalık alanlarını denedim süperdi denemenizi tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  2. Haklisiniz, corbalarinin guzel olduguna eminim. Bir dahaki sefere kesinlikle corbalarini ve yemeklerini deneyecegim. Ben sadece ustaliklari disinda olan kebabini begenmedigimi belirtmek istedim. Tesekkur ederim..

    YanıtlaSil