20 Şubat 2011 Pazar

THE LOX CAFE - TUNALI

Çoğu zaman sevdiğiniz bir şey canınız çektiğinde iyisini bulmak zordur. Kebap istersiniz üşenmez gidersiniz ama aklınızdaki lezzete uymaz, pizza istersiniz kalın gelir 1 dilimde doyarsınız ya da hamburgerin eti fazla pişmemiştir, sizi canınızın çektiğine pişman eder. Ama canınızın sık sık çektiği bir şey varsa işte o zaman iyi bir yer keşfettiğiniz de oranın müdavimi olur, her seferinde tekrar tekrar oraya gidersiniz. Benim de yıllar önce keşfettiğim, iyi ki de keşfetmişim dediğim bir yer var. The Lox cafe. Keşfetme sebebim Waffle. O waffle yüzünden bağımlı gibiyim. İlaç saatim gelmiş gibi neredeyse Tunalı'ya her gidişimde tok karnına 1 kez Waffle alıyorum. Küçük bir yer Lox cafe hemen hemen her masada yemekten sonra wafflelar paylaşılıyor, eller yüzler çikolata sos oluyor. Benim Ankara'da waffle için tek adresim Lox. Hürriyet Cuma eki bile waffle'ın en iyi 10 adresine Lox Cafe'yi eklemiş. Hem de 4. sıradan. Saatlerce ben bu lezzeti anlatabilirim. Ama en iyisi ben anlatmayım siz gidin uzun uzun yiyin, utanmayın verdikleri waffle'ın içinde neler istediğiniz listesinde hemen hemen her şeyi ekleyin. Çünkü tadı öyle çıkıyor. İçindeki her şey mi lezzetli olur ya. Bir şey de yakışmamış diyelim, yok olmamış waffle lezzetsiz olmuş diyelim ama yok arkadaş tek kelimeyle süper, bu işin hakkını fazlasıyla veriyorlar. En son anlatmam gerekeni ilk önce anlattım. Ama napalım tutamadım kendimi. Fiyatı 8 TL. Benden bir tavsiye; hamurunu kalın hamur isteyin.


Evet, en son anlatmamız gerekeni en önce anlattık şimdi normal sıramıza dönelim. Lox'da siparişleriniz alındıktan sonra ortaya çeşitli ve lezzetli ekmekler geliyor. Hemen yanında da zeytin-zeytinyağı. Ben bu tür oyalayıcıları seviyorum. Yemeklerin gelmesini beklerken atıştırmalık bir şeyler yemek zamanı hızla geçirtiyor, yemekleri beklerken sıkılmıyorsunuz.


Oyalayıcımızdan sonra sıra siparişlerde. Son zamanlarda dışarda makarnadan daha doğrusu fettucineden başka bir şey yemez oldum. Yediğim tavuklu, mantarlı fettucine gerçekten lezzetliydi. Sosu tam kıvamında, yerken baymıyor. Tavuklar da lezzetli. Yediğim en güzel 2. fettucine. En güzelini nerede yediniz diye sorarsanız cevap Big Chefs. Onu da başka bir zamanda yazıcam. Porsiyonda doyurucu miktarda. Öyle ben makarnayla doymam demeyin, gidin bir deneyin. Fiyatı 8 TL


Diğer yemeğimiz kırmız biber sosuna yatırılmış tavuklar. İşte ben bunda biraz hayal kırıklığına uğradım. Çok hoşuma gitmedi ama zevk meselesi tabii ki. Tavukların altındaki sos biraz menemen kıvamındaydı. Bende tavuklu menemen yiyormuş hissi bıraktı. Ama tavukların yanındaki fettucine de lezzetli. Patates kızartması bol. Doyurucu bir yemek ama benim pek hoşuma gitmedi maalesef. Fiyatı 9.50 TL.


P.S. Tatlımız tüm yediklerimizi unutturdu tabii, bundandır böyle en başlarda yerini almasının sebebi. Resmini görünce tekrar tekrar canım çekiyor, ilaç saatim geldi galiba tok karnına 1 waffle :)


1 yorum: